donderdag 22 september 2011

Stuiterend en scheurend met de gehele familie van der Molen aan boord zijn we op weg naar Franeker, eindelijk is er weer tijd, eindelijk kunnen we d’r ophalen uit Franeker moddergat (no offence). Ja moddergat, want we liggen wel 30 centimeter met de kiel in de blubber.
Gelukkig heeft Heine een aardig motortje achter z’n zodiak ‘Sin Bad’ geplakt, dus met wat wijze tips van zijn zoon Roald van twee lukte het makkelijker dan verwachter om los te komen.
Een boot slepen blijkt ook een kunst, langszij blijkt niet te werken, we kunnen enkel in de richting van de berm varen. Maar als de speedboot zijn neus tegen de spiegel van de Deinemeid aanzet gaat het super. Een touwtje vast om ook af te kunnen remmen en we kunnen allebei sturen. Ik door de 12 ton onder mijn kont en Heine door paardenkrachten.
Als we Harlingen naderen blijkt dat het benzine tankje verdacht licht is geworden, zullen we dan maar ff bijvullen met het lege reservetankje? Ja dat is een goed idee.
We knopen de plastic dame vast voor het ondiepe slootje richting de werf waar we er morgen uit mogen en knijpen de laatste restjes uit de benzine slang om bij casa van der Molen de komen.
Met twee keer herstarten drijven we precies uit tot aan de voordeur. Als dat nog toeval is…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten